San Diego/Mexico dag 2

HotfrukEfter en "fantastisk"  continental breakfast, på vårt lyxhotell, bestående av donuts i alla olika former med glasyr, choklad och strössel, jucie, kaffe till Lars och olika sorters frukt kände vi os stärkta att ta oss an Mexico! Eftersom det är stor brottslighet vid och nära gränsen rekomenderas man att inte ta bilen med. Vi körde till en safe parkering varifrån det också gick bussar till Mexico/Tihuana.
BussRedo att möta Mexico! Flagga
Bussresan tog ca 25 minuter och vi kom rakt in i en annan värld, uppbygd för turister att handla i kändes det som. Barnen tyckte verkligen att de kom in i ett annat land för det var en massa annorlunda saker att köpa här.
valkommenVi imponerades lite av skylten som välkomnade oss även på svenska!
53
Tihuana ger säkert inte en rättvis bild av Mexico, men visst var det kul att komma hit. Vi gjorde en del fynd tycker vi....men  när vi gick ut ur butikerna efter att ha prutat klart hade de antagligen tjänat på oss i alla fall. I en av butikerna vi var inne pratade de svenska "köpa, nästan gratis" var frasen, på vilken turistort har man inte hört det.-)??
4MexshoppMex1
Vi promenerade runt i värmen, jag tyckte det var extrakul att gå in i butikerna för då kunde jag prata spanska, det är iofs väldigtg många i södra Californien som pratar spanska och det skyltas på spanska också. Som ni ser ovan hittade vi svenska fotbollströjor till försäljning.
Efter shopping var det dags för lunch, vi hittade ett trevligt ställe. Famm lunchLunch
Är man i Mexico måste man ju äta mexmat...Mums!
Efter lunchen var vi rätt så nöjda, vi gick tillbaka till busstationen och satte oss på en buss mot USA. Vid gränsen blev det passkontroll, in genom tullen och ut på andra sidan där bussen väntade. När vi kom till bilen var vi varma och trötta, med min förkärlek till kartor och guideböcker hade jag kikat ut ett ställe där vi skulle bada och slappa lite före hemresan. Så vi knappade in GPSen på La Jolla strax norr om San Diego, det skulle visa sig att det var en sån plats som det beskrevs i gudieboken, klikppor, små vikar och vackra hus, se själva.
laj1laj3
Vår lilla badvik där vi stannade fram till tidig kväll var underbar, vi badade och slappade, barnen hittade jättefina snäckor, kikade på småkrabbor och annat kul.
laj2laj5alajolla
Axel står mitt i "musselhavet" här fanns hur många tusen musslor som helst som ni ser på bilden i mitten. Det skulle vi ha hemma till krabbfisket tyckte Axel.
elajollaEvelina hade koll på småkrabborna! laj4
Framåt kvällen var vi nöjda med badandet och styrde bilen hem till Huntington. Vi möttes av  ännu en fantastisk solnedgång!
hemma