Nu gör vi Chicago uppifrån och ner!

Väckarklockan ringde tidigt....Jag sov hos Olivia, så på morgonen åkte vi och hämtade upp resten av familjen.
Vi skulle ta 7.42 tåget från Glencoe till Chicago.
En fantastisk morgon med klarblå himmel. Vi hade bokat några aktiviteter via Smartdestinations. Första stoppet var Willis Tower. OMG så högt, 442 meter och 103 våningar! Sedan ska vi ut i en liten glaskub, hur ska detta gå?
    
 
Vid pilen ser ni glaskuberna.
Utsikten var helt fantastisk, vi såg ut över hela staden i alla olika vädersträck. När vi gick ut i glaskuberna var det så man tappade andan, i alla fall jag....ha ha!
 
 
 
 
 
              
 
En grymt cool upplevelse! Vi åker ner igen och ger oss ut igen och nu är nästa stopp Buckingham Fountain. Sen forstätter vår promenad ut längs med Lake Michigan och vi får en grym bild av Chicago Skyline.
Jag förstår att Olivia trivs här, Chicago är en fantastiskt fin och cool stad som ligger så vackert jämte Lake Michigan, sjön är otroligt vacker - känns inte som en sjö! Det är ju ett hav:-)!
 
     
 När vi hade beundrat Chicago Skyline gick vi vidare in momt stan igen, vår plan var nu att ta båtturen där vi skulle få höra mer om Chicagos historia och akritekturen i stan.
Olivia kan ju Chicago hur bra som helst, och vi lär oss känna staden perfekt när vi går och går och går......
Många steg blir det.....Lite som när jag vandrade  på El Camino i Spanien frra året faktiskt. Vädret är toppen och det är så himla kul att få uppleva allt detta tillsammans med familjen. Det är härligt att gå i Olivias fotspår, detta har varit hennes stad i snart ett år nu. Även om hon bor i ett villa område norr om stan är de inne i Chicago väldigt ofta.
   
 
Shoreline Cruises, 75 minuter guidad tur på Chicago River.
      
 
      
 
Efter båtturen var det dags för "Bönan", även callad Cloud gate, samtidigt behövde vi hitta ett ställe att äta på, vi styrde stegen i riktning mot bönan och bestämde oss för att se vad som fanns på vägen. Vi har ju sett börnan på flera bilder i Olivias blogg, men vad coolt det var att se den i verkligheten.
 
Hela stan reflekteras i Bönan, ser verkligen supercoolt ut.
 
         
Nu Var det dags för mat, vi var riktigt hungriga allihop.
Olivia tog oss med till ett av hennes favoritställen, Corner Bakery. Men plötsligt precis innan vi skule gå in väller det ut en massa människor mitt i gatan. Vi hamnade mitt i ett Indiskt bröllopsfirande, sång musik, dans och vackra kläder i en salig blandning.
 
De erbjuder halva portioner av nästan hela sin meny, så mankan mixa och pröva lite olika. Vi åt goda avocado sandwiches, mac & chesse, pasta och härliga bärsallader.
Efter den goda maten gick vi genom denna fantastiska stad och drog oss så sakta mot tågstationen.
En fantastiskt härlig dag inne i stan. 
 
         
Tillbaka i Glencoe visade Olivia oss huset  där Ensam Hemma spelades in, på Sheridan Road ligger de mest fantastiska husen, riktiga Mansions.
Olivia ville ocksåp visa oss ett tempel som låg i Wilmette, Bahia house of Worship, det är ett tempel där alla religioner är välkomna och finns på 8 andra ställen i världen. En fantastiskt vacker byggnad med fina trädgårdar runt om, ligger precis vid Lake Michigan.
 
 
SNart läggdags och sen kväll, men innan vi åker mot hotellet åker vi också förbi Michael Jordans hus (fd).
 
Framåt 10 tiden på kvällen är vi hemma på hotellet, en dag sprängfylld av kultur, religion, sport och massor av härliga intryck och upplevelser. Grym guidning och körning av vår lilla Chicago prinsessa. Vi somnar utmattade, tacksamma och glädjefyllda till musiken av motorvägen som går precis utanför hotellfönstrena:-).