28/6, En fantastisk Airboat Ride med Capt´n Lawrence

Väckarklockan väckte oss strax före 6, vi hade bokat första turen med kapten Lawrence på Florida Cracker Airboat Rides. Under sommarmånaderna är det störst möjlighet att få se djurlivet, särskilt alligatorerna då det är som svalast, vi var ju sugna på att se så mycket som möjligt så det var värt en tidig start på dagen. Det tog oss ca 30 minuter att köra till boatrampen strax utanför staden Fellsmere där Capt´n Lawrence skulle möta upp oss för turen. Lite skräckblandad förtjusning var det allt, vi gjorde en liknande tur nere i Everglades 2007 och det var spännande med alligatorerna, men nu såg vi fram emot en ny tur.
Här sitter hela gänget samlat, Evelina, Axel och Wille i första raden, Anders, Olivia och jag i andra raden och Lars jämte Capt´n Lawrence (som tar bilden). Nu var vi laddade till tänderna för en spännande tur.
Vi utrustades med headset med mikrofon, så att vi alla kunde höra gudningen och samtidigt prata med varandra och Lawrence, och flytvästar. Nu bar det iväg...
Ut i träskmarken på de gamla "vägarna". Vi fick en fantastiskt bra gudning av Lawrence som berättade om naturen, ekosystemet och djurlivet. Ibland drog han på för fullt så vi "lyfte" ovan vattenytan, en fantastisk känsla.
Det första vi fick se var en Osprey familj - fiskgjuse. En fantastisk fågel.
Evelina och Axel på första parkett
Då fortsätter den fantastiska färden
Capt´n Lawrence hade stenkoll och förvarnade oss så snart det var något spännande att titta på, snart var det dags för den första alligatorn...
Läskiga och lömska är de allt.
Tänk om båten välter....
Vi fick se massor av vackra blommor också, på bilden en Hibiskus, Lawrence berättade att här växer de i sin rätta miljö, de ser annorlunda ut i hos blomsterhandlarna och är mer konstgjorda när de odlas upp än här i deras eget ekostystem.
Denna vackra blomma var en av de viktigaste blommorna i ekosystemet, en Lotus Lilly.
En Moorhen med sina ungar
Vi fick möjlighet att se massor av olika fågelarter och tyvärr är minnet inte med, fågeln till vänster är en White Egrit, han med mohikanen till höger.....?
Kolla in käket, Osprey´n håller bytet i ett fast grepp i klon.
Great Blue Heron
Nu var det dags för mer Alligatorer. Vi fick se både jätte alligatorer, den längsta var 11 feet, ca 3,3 meter! Lawrence tog oss också till ett Näste men vi såg varken mamma eller små ungar.
Inte så vacker...
Fy fasen vad läskigt om båten skulle välta, ibland körde han snabbt och svängde tvärt:)!
Great Blue Heron
Kolla in de vackra färgerna, i skuggan såg fågeln helt svart ut, fågeln är en Purple Gallenule.
Vi fick se massor av härliga fåglar i vackra färger, växter och såklart massor av läskiga alligatorer! Tack Capt´n Lawrence på Florida Cracker Airboat Rides - en fantastisk tur!
Axel, Lars, Evelina, Capt´n Lawrence, Olivia, jag, Wille och Anders efter avslutad tur.
Vi är alla supernöjda och kände att vi lätt kunnat sitta kvar en timma till.