Koh Lipe

På juldagsmorgonen ringer väckarklockan halv 8. Utcheckning och ny ö står på programmet, igår  bestämde vi oss för att åka  direkt till Koh Lipe. Samling nere vid hamnen klockan 9.15. Vi ska åka speedboat till den av Thailands öar som ligger längst söderut, närmaste granne är Malaysia.

Speedboaten går först till Koh Lanta, tog ca 45 min. där vi får gå av och invänta andra gäster och tankning, sedan vid 11 är det avgång till Koh Lipe, en båtresa som ska ta ca 3 h.
Koh Lipe
Efter en helt okej tripp med den tre motoriga speedboaten (Tack Öronproppar). Klev vi av direkt i det glasklara vattnet medans våra ryggsäckar langades in till stranden.
Vi har bokat resten av tiden här men vi får se...Vattnet är ljuvligt och glasklart precis som det utlovats, stranden är så ljus att den nästan är vit och kan liknas vid majsmjöl.En promenad rakt igenom Walking street och sedan incheck, sen direkt ut på stranden.

Vi har sagt att vi inte ska sucka över värmen, men det är galet varmt och helt stilla. Vattnet är ljummet. Runt 30-32 grader i luften, puh! Men bra träning för Evelina som snart bor i Florida.

 Redan på kvällen upptäckte vi att ön inte är så lugn som vi trodde, visserligen ör allt koncentrerat till Walkingstreet och det är inte i närheten av Phi Phi:-). Men butiker och restauranger finns i överflöd ändå.
Men tydliga skyltar säger också att det stänger kl. 12 pm, så det lär bli mycket lugnare:-)!

Nu har det verkliga semestermoodet slagits på, ingen av oss har längre koll på datum eller veckodag, allt smetas ut i det glasklara vattnet och den mjölliknande sanden. Vi bara är.....väldigt varma! För om det är ngt så är det varmt, dygnet runt 30 grader.

Solen gassar från en klarblå himmel och vi pustar i kör. Ligger nära vattnet så att vi kan doppa oss mest hela tiden, eller i skuggan under träden.

Koh Lipe har tre stränder, Pattaya Beach, den större där vi kom in med speed boaten. Sunrise Beach och Sunset Beach. Vi har varit vid dem alla tre och de har sin charm.

 Vi har dock inte sett soluppgången ännu, så frågan är om klockan ska ställas för att promenera ner till den vid Sunrise Beach någon morgon?
 Annars är det glasklars vattnet det mest iögonfallande, när solen ligger på blir det smaragdgrönt eller ljust turkost beroende på var du tittar. 
Kvällsnöjet här på Koh Lipe är tex att gå till Pooh Bar & Restaurang, kl. 6 varje kväll är det bio - grymt avslappnat häng där vi halvligger och käkar popcorn:-) ute i den ljumma luften.